7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kolorowy gulasz warzywny z fasolką czerwoną

Potrawa z tego, co akurat miałam w lodówce. Nie spodziewałam się, że wyjdzie tak dobre :)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

1 puszka czerwonej fasoli
2 papryki, u mnie żółta i czerwona
2 marchewki
1 spora cebula
3 ząbki czosnku
1/2 średniego słoiczka koncentratu pomidorowego

oliwa do smażenia (2-3 łyżki)
trochę wody (1/2 - 1 szklanka)
kostka bulionowa wege
pieprz ziołowy
pieprz cayenne
majeranek

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek kroimy drobno, podsmażamy na oliwie. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i marchewkę. Kiedy warzywa trochę się podsmażą, dolewamy wodę, dodajemy kostkę oraz koncentrat. Podgotowujemy do preferowanej miękkości warzyw.

Dodajemy fasolę oraz przyprawy wg. uznania; można dodać jakieś inne, co kto lubi - ja dodałam tylko te trzy i uznałam, że jest wystarczająco dobre :)

Wskazówki i uwagi:

Podajemy z ryżem lub kaszą, najlepiej gryczaną.
Nadesłał(a) kasumi90, dnia: 2013-08-12 20:12:48.043
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kolorowa sałatka ryżowa z czerwoną fasolką, jajkami i curry (ovo-wege)
Czerwony gulasz pieczarkowy (wegańska)
Gulasz z fasolki i kuskusu (wegańska)
Gulasz z fasolki szparagowej z papryką (lakto-wege)
Czerwona potrawka warzywna z soczewicą (wegańska)
Sałatka z czerwonej fasoli (ovo-wege)
Gulasz z fasolek i pieczarek z cytryną i tymiankiem (wegańska)
Gulasz z fasolki szparagowej i innych warzyw (wegańska)
Gulasz warzywny z kostką sojową i bakłażanem, patisonem lub dynią (wegańska)
Sałatka z czerwonej fasoli i sera (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas