7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zapiekanka ryżowo–warzywna (z włoszczyzną)

Przepis podoba mi się, bo ma proste składniki, z których wychodzi przepyszna, sycąca potrawa.



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

ryż 1 szklanka
włoszczyzna
kostka warzywna
mleko 1 szklanka
woda 1 szklanka
starty żółty ser 20 dkg (opcjonalnie)
jajka 2
natka pietruszki
pieprz
masło 1 łyżka

Przygotowanie:

Ugotuj ryż w osolonej wodzie z dodatkiem mleka.

Warzywa umyj i pokrój w paski, duś na wolnym ogniu pod przykryciem (podlej olejem i kilkoma łyżkami wrzącej wody), dopraw kostką. Dodaj ryż. Całość duś jeszcze parę minut. Odstaw, przestudź. Wymieszaj z żółtym serem i jajkami.

Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i przełóż do niego potrawę, piecz około 20 minut. Gotową zapiekankę udekoruj natką pietruszki. Smacznego ;)
Nadesłał(a) pixi, dnia: 2013-08-19 21:21:34.456
Źródło/autor przepisu: http://www.przepisy.pl/temat/zapiekanki/przepis/zapiekanka-ryzowo-warzywna
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Paprykarz ryżowy z włoszczyzną (wegańska)
Zapiekanka warzywna (wegańska)
Zapiekanka ziemniaczana z włoszczyzną i sosem chrzanowym (bez ograniczeń)
Kotlety warzywne z włoszczyzny i papryki (ovo-wege)
Włoszczyzna - pasta warzywna do pieczywa (wegańska)
Zapiekanka warzywna z tofu (wegańska)
Kremik ryżowy - zapiekanka (bez ograniczeń)
Kotleciki "warzywny mix" z włoszczyzny, kapusty i kukurydzy (wegańska)
Zapiekanka warzywna z sosem jajecznym (ovo-wege)
Zapiekanka ryżowa na słodko, z rodzynkami (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas