7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Blyskawiczna fasolka po bretońsku

Całość zajmuje maksymalnie kwadrans. Idealne i pyszne danie, kiedy się wraca zmęczonym z pracy i nie ma pomysłu na obiad.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

puszka fasoli w sosie pomidorowym (np. baked beans)
paczka parówek sojowych (mogą być wędzone)
duża cebula
sól, pieprz,
cukier do smaku
zioła - majeranek

Przygotowanie:

Cebulę posiekać, podsmażyć. Parówki pokroić w plastry, dodać do cebuli, obsmażyć na złoto. Na koniec zalać puszką fasoli, zagotować, doprawić.

Wskazówki i uwagi:

Według uznania - można też dodać czosnek.

Podawać z chlebem, ziemniakami lub samą, jak kto woli. Nadaje się też do zamrażania.
Nadesłał(a) Ireth, dnia: 2013-08-25 20:45:18.602
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Fasolka "po bretońsku" (wegańska)
Fasolka po bretońsku z cukinią (wegańska)
Fasolka po bretońsku (bezglutenowa) (wegańska)
Fasolka po bretońsku (z warzywami) (wegańska)
Fasolka nie całkiem po bretońsku z warzywami ;) (wegańska)
Tofu wędzone a'la fasolka po bretońsku (wegańska)
Fasolka na sposób toskański (jak po bretońsku, ale vegan) (wegańska)
Soja po bretońsku 1 (wegańska)
Soja po bretońsku (wegańska)
Groch studencki po bretońsku (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas