7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa kminkowa



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 5 osób

1 l wywaru z warzyw
2 łyżki kminku
1 l serwatki
2 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego
2 łyżki masła
zielona pietruszka
ostra papryka
sól

Przygotowanie:

Ugotować wywar z kminku, połączyć z wywarem z warzyw, serwatką. Zupę podprawić zasmażką z mąki zrumienionej na patelni bez tłuszczu, oleju i śmietany, zagotować i przyprawić do smaku. Posypać zieloną pietruszką. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Napój kminkowy (wegańska)
Kminkowe ziemniaki grillowane (wegańska)
Jaja żółte czyli kminkowe (ovo-wege)
Pieczone ziemniaki kminkowe z pieczarkami (wegańska)
Zupa bakłażanowa (wegańska)
Zupa ogórkowa (lakto-wege)
Zupa minestra (lakto-wege)
Zupa z rydzów (lakto-wege)
Zupa z szałwi (lakto-wege)
Zupa czosnkowa 5 (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas