7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Surówka warzywno-owocowa Birzomaja+

Czym złamać piekący smak rzodkwi? Są sposoby. Surówka smaczna, a przy tym bardzo zdrowa.



Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

1 średnia biała rzodkiew lub czarna rzepa
2-3 nieduże marchewki
1-2 jabłka
brzoskwinia/nektarynka i winogrona

Przygotowanie:

Umyte i oczyszczone warzywa i owoce (bez winogron) utrzeć na tarce lub w mikserze. Wymieszać. Udekorować winogronami.

Wskazówki i uwagi:

Można surówkę bardzo delikatnie posolić lub posłodzić, ale bez tych polepszaczy smaku surówka jest znakomita.

W wersji wegetariańskiej można dodać jogurt naturalny. Tę opcję surówki stosuję od... lat, nie pamiętam skąd wzięłam przepis. Wersja wegańska jest efektem własnych eksperymentów.
Nadesłał(a) Dana, dnia: 2013-08-25 19:41:37.888
Źródło/autor przepisu: własna inspiracja spowodowana małą ilością jabłek w domu
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka warzywno-owocowo-orzechowa (wegańska)
Wiosenna sałatka warzywno-owocowa z jajkiem i fetą (bez ograniczeń)
Sok warzywno-owocowy z imbirem (z sokowirówki) (wegańska & RAW)
Koktajl warzywno-owocowy - bomba odpornościowa (wegańska & RAW)
Surówka owocowo-warzywna z muesli (lakto-wege)
Surówka chrupiąca (owocowa z papryką) (wegańska)
Surówka owocowo-warzywna (z selerem) (wegańska)
Surówka owocowo-zbożowa - muesli (musli) (wegańska)
Zupa warzywno-pomidorowa (wegańska)
Makaron z sosem warzywno-pomidorowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas