7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kapuśniak z włoskiej kapusty, ziemniaków i innych jarzyn



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 6 osób

1 kg kapusty włoskiej
2 cebule
3 ząbki czosnku
tymianek
2 łyżeczki kminku

6 ziemniaków
4 pomidory
2 zielone papryki
ew. nać z selera

2 łyżki mąki
3 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego
ew. śmietana
sól
cukier
pieprz
zielona pietruszka do posypania

Przygotowanie:

Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w kostkę, czosnek zmiażdżyć, zalać 2 litrami wody. Dodać tymianek i kminek, gotować. Gdy kapusta będzie półmiękka, dodać sól i pokrojone w kostkę ziemniaki, pomidory, paprykę i ew. nać selera, ugotować do miękkości.

Zupę podprawić zasmażką z mąki zrumienionej na patelni bez tłuszczu, oleju i śmietany [dla wegan pominąć śmietanę], zagotować i przyprawić do smaku. Posypać zieloną pietruszką.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Placki z czerwonej kapusty i ziemniaków z orzechami włoskimi (ovo-wege)
Kapuśniak z kiszonej kapusty (wegańska)
Kapuśniak ze słodkiej kapusty z jabłkiem (wegańska)
Wiosenny kapuśniak z młodej kapusty (wegańska)
Kotlety z gotowanych jarzyn - kapusty i włoszczyzny (wegańska)
Kapuśniak ze słodkiej kapusty z mlekiem i śmietaną (lakto-wege)
Kapuśniak z kiszonej kapusty z cząbrem, zabielany śmietaną (lakto-wege)
Kapuśniak polski (wiosenny, z młodej kapusty) (wegańska)
Zapiekanka z kapusty włoskiej (wegańska)
Duszony mix jarzyn z kalafiorem, kapustą i kabaczkiem (z grzankami) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas