7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Bezy z kaki

Kaki wielkością i kształtem przypomina pomarańczę. Kolor czerwony do złoto-żółtego. Smak bardzo słodki, lekko waniliowy, podobny do brzoskwini.



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

4 kaki
4 łyżki rumu
4 białka
2 łyżki cukru
płatki migdałowe

Przygotowanie:

Kaki umyć, oderwać liście. Każdy owoc podzielić na 8 części, ale nie przecinać do końca. Powinna powstać rozeta, którą należy pokropić rumem. Ubić pianę, przyozdobić nią owoce. Zapiec w piekarniku (5-7 min). Przed podaniem przyozdobić migdałami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: ulotka hipermaketu HIT
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

jak ja sprobowalam kaki to mi morde wykrecilo. sparaliżowało twarz jak znieczulenie dentystyczne hmm. a wpolsce to jest miejscoowśc kaki mroczki
~ni 2007-01-28 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Bezy (ovo-wege)
Bezy kokosanki (ovo-wege)
Wegańskie bezy (wegańska)
Sałatka owocowa z bananów, kiwi i kaki (wegańska)
Bezy waniliowe, kakaowe lub kawowe (ovo-wege)
Kokosowe bezy amarantusowe (z poppingiem) (ovo-wege)
Bezy Londyn (waniliowe z dodatkiem octu) (ovo-wege)

Nowości:

Orientalna brukselka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa z cukinii i jarmużu (wegańska)
Proste naleśniki z bananem i kakao (wegańska)
Komosa na czerwono (wegańska)
Niebiańska Tarta Gruszkowo Jabłkowa (lakto-wege)
Proste burgery soczewicowo-jaglane (wegańska)
Surówka z mizuny w lekkim winegrecie (wegańska)
Domowa zupka instant (wegańska)
Dynia z papryką (wegańska)
Rosół z brukselką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas