7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4-5

szklanka zielonej soczewicy
pęczek włoszczyzny
ewentualnie inne warzywa (fasolka szparagowa, kalafior itd.)
3-4 ziemniaki
kilka suszonych grzybów
łyżka oleju
przyprawy - kminek, majeranek, sól, pieprz, sos sojowy

Przygotowanie:

Soczewicę i grzyby zalać ok. 2 l zimnej wody, zagotować. Kiedy soczewica zacznie mięknąć, dodać pokrojone w kostkę / mniejsze części warzywa i łyżkę oleju, gotować na małym ogniu, aż wszystko będzie miękkie.

W trakcie gotowania dodać kminek i majeranek, pod koniec doprawić pieprzem i solą, dolać 1 łyżkę sosu sojowego.
Nadesłał(a) VegeVaire, dnia: 2013-09-08 07:37:46.176
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa z zielonej soczewicy z grzybkami (wegańska)
Zupa z zielonej soczewicy z pomidorami (wegańska)
Zupa z zielonej soczewicy na ostro i pomidorowo (wegańska)
Krokiety z zielonej soczewicy (ovo-wege)
Pasztet z soczewicy zielonej (wegańska)
Kotlety z zielonej soczewicy i warzyw (ovo-wege)
Pasta z zielonej soczewicy z orzechami (wegańska)
Prosta pasta z zielonej soczewicy (wegańska)
Pasztet z zielonej soczewicy i warzyw z egzotycznymi przyprawami (ovo-wege)
Pasta z zielonej soczewicy i suszonych pomidorów (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas