7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Spaghetti z pieczarkami i kukurydzą



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 1

garść makaronu spaghetti
25 dag pieczarek
5 łyżek kukurydzy konserwowej
łyżeczka mąki
sól
łyżeczka syropu z aronii

Przygotowanie:

Pieczarki obieramy, myjemy, kroimy w plasterki. Wrzucamy je na patelnię i trochę solimy. Dusimy w soku, który puszczą.

Osobno gotujemy makaron w osolonej wodzie.

Kiedy sok z pieczarek już prawie wyparuje, dodajemy do nich mąkę rozprowadzoną w niewielkiej ilości zimnej wody. Mieszamy i jeszcze trochę podgrzewamy. Zdejmujemy patelnię z ognia. Dodajemy do pieczarek kukurydzę i syrop z aronii. Dokładnie mieszamy. Kładziemy na talerz makaron, a na niego pieczarki z kukurydzą.
Nadesłał(a) moni, dnia: 2013-09-18 22:45:58.013
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos do spaghetti z granulatem sojowym, pieczarkami i kukurydzą - pychota! (wegańska)
Spaghetti z sosem pomidorowym i kukurydzą (wegańska)
Aromatyczne spaghetti napoli z pieczarkami (lakto-wege)
Spaghetti bardzo udane (z kukurydzą i groszkiem) (wegańska)
Jajko sadzone w pomidorach z ziemniakami, kukurydzą i pieczarkami (ovo-wege)
Spaghetti z brokułami, kukurydzą i tofu w aromatycznym, pomidorowym przybraniu (wegańska)
Diabelskie spaghetti [Spaghetti indiavolati] (wegańska)
Spaghetti cebulowe (lakto-wege)
Lazurowe spaghetti (lakto-wege)
Spaghetti z boczniakami (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas