7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Marynowane ogórki z sezamem



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 duże świeże ogórki, im twardsze tym lepsze :P
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki białego sezamu
1 łyżka czarnego sezamu
2 łyżki oleju sezamowego
1 łyżeczka octu

Przygotowanie:

1. Ogórki dokładnie myjemy i ścieramy skórkę, najlepiej delikatnie nożem lub boczną częścią obieraczki do warzyw.
2. Kroimy je na pół, a następnie każdą połowę przekrawamy wzdłuż na równe części. Otrzymujemy długie paseczki, które kroimy na szerokość 2-3 cm.
3. Pokrojone ogórki zalewamy sosem sojowym i odstawiamy na ok. 30 minut.
4. Biały sezam prażymy na suchej patelni (opcjonalnie), łączymy z czarnym, olejem sezamowym i octem.
5. Po 30 minutach odlewamy pozostały sos sojowy z ogórków i dodajemy naszą marynatę.
Wszystko dokładnie mieszamy, schładzamy w lodówce i zajadamy w ramach surówki.
Nadesłał(a) mniumniu, dnia: 2013-09-21 18:28:22.566
Źródło/autor przepisu: http://mniumniu.blogspot.com/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

zrobiłam dzisiaj na kolację do kaszy gryczanej z duszonymi warzywami i wczorajszych kulek z soczewicy odgrzanych w piekarniku. pyszne! :)
~sawcia 2013-09-22 20:43:25.905

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ogórki po meksykańsku - krótko "marynowane" w zalewie chili (wegańska)
Ogórki konserwowe (wegańska)
Ogórki małosolne (wegańska)
Kiszone ogórki (wegańska)
Ogórki w zalewie curry (wegańska)
Ogórki małosolne z chrzanem (wegańska)
Ogórki po żydowsku (na zimę) (wegańska)
Ogórki chilli do słoików (wegańska)
Marynowane rzodkiewki (wegańska & RAW)
Grzybki marynowane (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas