7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Smalec wegetariański z jabłkiem i tofu



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 kostka planty, można próbować też z olejem kokosowym
1 kwaśne jabłko
1 cebula
1 kostka tofu wędzonego (180 g)
2 ząbki czosnku
sos sojowy, majeranek
oliwa z oliwek

Przygotowanie:

1. Tofu pokroić w drobniutką kostkę, wrzucić na patelnię, na której uprzednio rozpuściliśmy plantę i podsmażyć aż tofu będzie rumiane.
2. Cebulę pokroić równie drobno, dodać na patelnię i smażyć również do zrumienienia. Następnie dodać pokrojone w kosteczkę jabłko.
3. Patelnię zdjąć z ognia. Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę, wymieszać z sosem sojowym i majerankiem i dodać do podsmażonych składników.
4. Zanim masa zacznie tężeć dolać odrobinę oliwy z oliwek lub oleju, dzięki temu smalec będzie łatwiej się rozsmarowywał. Przelać do miseczki, pojemnika i przechowywać w lodówce pod przykryciem.

Wskazówki i uwagi:

♥ Taki smalec nadaje się do jedzenia na surowo - na chlebie, bułce. Osobiście używam go np. do zrobienia wegańskiego spaghetti carbonara, czy smażonej fasoli.
Nadesłał(a) mniumniu, dnia: 2013-09-21 17:03:47.698
Źródło/autor przepisu: http://mniumniu.blogspot.com/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Wegetariański “smalec” (wegańska)
Smalec wegetariański (wegańska)
Smalec wegetariański 2 (prosty) (wegańska)
Smalec grochowy z jabłkiem (wegańska)
Smalec nr 3 (wegańska)
Tofu wędzone w sosie pomidorowym z jabłkiem i cebulą (wegańska)
Prawie jak smalec (wegańska)
Smalec z fasoli (wegańska)
Wegetariański gulasz (lakto-wege)
Kotlety wegetariańskie (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas