7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Wegański omlet z dwóch rodzajów tofu

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2 porcje

1/2 kostki tofu naturalnego
1/2 kostki silken tofu
2 łyżki mąki ziemniaczanej
+/- 1 szklanki niesłodzonego mleka sojowego
2 łyżki oleju
kurkuma, czosnek granulowany, pieprz, sos sojowy/sól
odrobina płatków drożdżowych (opcjonalnie)
warzywa: szpinak, pomidory, czerwona cebula, podsmażone pieczarki

Przygotowanie:

1. Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę, mleko dolewamy w trakcie miksowania tak, aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany.
2. Smażymy na suchej patelni. Gdy masa zacznie się ścinać układamy warzywa i składamy placek w omleta, smażymy jeszcze chwilkę aż warzywa nieco zmiękną.
3. Zajadamy ze smakiem :D
Nadesłał(a) mniumniu, dnia: 2013-09-21 16:56:21.401
Źródło/autor przepisu: http://mniumniu.blogspot.com/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Trzeci raz już podchodzę do tego omleta i za każdym razem łajdak się nie ścina. Robi się breja. Kombinowałam z ilością mąki, mleka, próbowałam smażyć na oleju, przykrywać - nic.
visNK 2014-08-07 17:14:07.484

Mistrzostwo Świata i okolic :)
Maktare 2013-10-02 15:10:02.999

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Wegański omlet bezglutenowy (wegańska)
Omlet z tofu z płatkami drożdżowymi (wegańska)
Wegańskie tosty francuskie z tofu (wegańska)
Wegańska moussaka (musaka) z tofu (wegańska)
Omlet by me ;) (ovo-wege)
Omlet! To jest to! (bez ograniczeń)
Bezglutenowe wegańskie pierogi z cebulą i wędzonym tofu (wegańska)
Wegańskie pierogi z kaszą gryczaną i tofu (wegańska)
Wegańskie pierogi ruskie (z tofu doprawionego czosnkiem) (wegańska)
Szpinakowe canelloni w dwóch sosach (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas