7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pierogi pełnoziarniste z dynią i tofu

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

ciasto:
1,5 szkl. mąki pełnoziarnistej
1/2 szkl. ciepłego wywaru dyniowego (woda z gotującej się dyni)
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka oliwy z oliwek

farsz:
500 g dyni
180 g tofu naturalnego
1 cebula
sól
pieprz

Przygotowanie:

1. Dynię pieczemy.
2. Składniki ciasta łączymy ze sobą i zagniatamy, odstawiamy na 15-20 minut. W tym czasie wykonujemy farsz.
3. Upieczoną, obraną ze skórki i rozdrobnioną dynię łączymy z pokruszonym tofu, posiekaną cebulą oraz przyprawami.
4. Lepimy pierogi, gotujemy od chwili wypłynięcia na wierzch 6-7 min.

Wskazówki i uwagi:

Podajemy z lekkim sosem, u mnie cytrynowo-czosnkowy na bazie sojowego jogurtu.
Nadesłał(a) mniumniu, dnia: 2013-11-11 20:52:54.65
Źródło/autor przepisu: http://mniumniu.blogspot.com/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:


ciasto świetne, ale mój farsz wyszedł odrobinę mdły i potrzebował dosypania gałki muszkatołowej oraz curry ;)
Niflheim 2014-07-07 21:57:28.964

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pieczone pełnoziarniste pierogi ze szpinakiem i słonecznikiem (wegańska)
Leniwe pierogi z tofu (wegańska)
Pierogi z fasolą, tofu i miętą (wegańska)
Wegańskie pierogi ruskie (z tofu doprawionego czosnkiem) (wegańska)
Wegańskie pierogi z kaszą gryczaną i tofu (wegańska)
Ruskie pierogi z tofu lekko zakwaszonym cytryną (wegańska)
Farsz do pierogów z tofu, grzybów i warzyw (wegańska)
Bezglutenowe wegańskie pierogi z cebulą i wędzonym tofu (wegańska)
Vege pierogi (ciasto z tofu sałatkowym + 2 interesujące farsze) (wegańska)
Spaghetti z dynią (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas