7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa z dyni i soczewicy z czipsami



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1kg+ obranej dyni
1 łyżka oliwy
1 czerwona cebula
garść czerwonej soczewicy
1L wywaru warzywnego
ok. 5-7 cm korzeń imbiru
sól, pieprz

czipsy:
2 ziemniaki
pół łyżeczki oliwy

Przygotowanie:

1. W garnku na łyżce oliwy podsmażamy posiekaną w kostkę cebulę oraz surową czerwoną soczewicę. Gdy całość się lekko zrumieni dodajemy pokrojoną drobno dynię.
2. Ziemniaki kroimy na cienkie plasterki, skrapiamy oliwą i wstawiamy do piekarnika, aż do zrumienienia.
3. Gdy warzywa się podsmażą w garnku, wlewamy bulion warzywny, całość gotujemy pod przykryciem, aż do uzyskania w miarę gęstej konsystencji. Dodajemy pokrojony na drobno imbir.
4. Całość miksujemy na gładką masę.
5. Podajemy z ziemniaczanymi czipsami.
Nadesłał(a) mniumniu, dnia: 2013-09-21 17:00:08.231
Źródło/autor przepisu: http://mniumniu.blogspot.com/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa czipsowa (wielowarzywna, nie z czipsów :) (wegańska)
Pasztet z dyni i soczewicy (wegańska)
Zupa krem z dyni (wegańska)
Czipsy jabłkowe (wegańska)
Pasztet bez jaj, z dyni i czerwonej soczewicy (wegańska)
Piwna zupa-krem z dyni (lakto-wege)
Banalnie prosta zupa z dyni (wegańska)
Zupa-krem z dyni i włoszczyzny (wegańska)
Zupa-krem z dyni hokkaido (wegańska)
Zupa-krem z dyni z ziołami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas