7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pierogi z fasolą i miętą (farsz)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1,5 szkl. białej fasoli (namoczana i ugotowana z zielem angielskim i kilkoma listkami mięty)
1 średnia żółta cebula
1 łyżka oliwy z oliwek do smażenia
1 mała czerwona cebula
1 szkl. liści świeżej mięty
sos sojowy/sól
pieprz
+ ciasto na pierogi

Przygotowanie:

1. Fasolę namaczamy i gotujemy z zielem angielskim i kilkoma listkami mięty.
2. Żółtą cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie i łączymy ją z fasolą, sosem sojowym oraz pieprzem i wszystko miksujemy na gładką masę.
3. Do powstałej masy dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę oraz posiekane jak najdrobniej listki mięty.
4. Z cienko rozwałkowanego ciasta wykrawamy koła i nakładamy na nie farsz łyżeczką, zlepiamy według upodobania.
5. Pierogi gotujemy we wrzącej wodzie, od wypłynięcia na wierzch jeszcze ok. 3-4 minuty.
Nadesłał(a) mniumniu, dnia: 2013-11-11 22:21:43.598
Źródło/autor przepisu: http://mniumniu.blogspot.com/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pierogi z fasolą, tofu i miętą (wegańska)
Farsz do pierogów z bobu (wegańska)
Pierogi podlaskie (z farszem ziemniaczanym) (wegańska)
Farsz z soczewicy (do pierogów, krokietów itp.) (wegańska)
Pieczone pierogi z farszem brokułowym (wegańska)
Farsz z botwinki z bryndzą - do pierogów, naleśników, krokietów (lakto-wege)
Pierogi orkiszowe z farszem z pokrzywy i ziemniaków (wegańska)
Farsz do pierogów z tofu, grzybów i warzyw (wegańska)
Pierogi z ciasta ziamniaczanego z pieczarkowym farszem (wegańska)
A'la burrito - tortilla z farszem z czerwoną fasolą i granulatem sojowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas