7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1/2 szklanki czarnej fasoli (namoczonej przez noc, następnie ugotowanej w niesolonej wodzie)
2 łyżki oliwy
1 papryka
1 cebula
3 ząbki czosnku
4-5 suszonych papryczek pepperoni
mleczko kokosowe (używałam takiego z Lidla, jest strasznie gęste - jak masło, więc zużyłam połowę puszki ok. 200 ml)
curry
sos sojowy
sok z połowy limonki
ryż basmati

Przygotowanie:

1. Na oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodajemy pokrojoną paprykę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
2. Gdy warzywa są już zrumienione dodajemy ugotowaną fasolę, a następnie mleczko kokosowe.
3. Wszystko dusimy kilka minut po czym dodajemy posiekane papryczki, curry lub gotową żółtą pastę curry, sok z limonki oraz sos sojowy. Całość dokładnie mieszamy i dusimy ok. 10-15 minut.
4. Podajemy z ryżem basmati.
Nadesłał(a) mniumniu, dnia: 2013-09-21 17:54:47.602
Źródło/autor przepisu: http://mniumniu.blogspot.com/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Fasolka szparagowa w mleczku kokosowym i curry (wegańska)
Czarna fasolka po kubańsku (wegańska)
Kokosowe yellow curry (wegańska)
Curry z zielonej fasolki (wegańska)
Chłodnik mleczno-kokosowy z curry (bez ograniczeń)
Czarna fasola w aromatycznym sosie w stylu indyjskim (wegańska)
Sałatka z czarnej fasoli i białego makaronu z czarnuszką (wegańska)
Sałatka z czarnej fasolki, kiełków słonecznika i brokułów (wegańska)
Curry z mlekiem kokosowym i żółtym brązowym ryżem (wegańska)
Zupa-krem kukurydziana z curry i mlekiem kokosowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas