7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 6 kotletów

1 szklanka fasolki adzuki (namaczanej przez noc)
1 cebula
3 ząbki czosnku
2 łyżki płatków owianych
2 łyżki bułki tartej
1-2 łyżki czarnego pieprzu
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:

1. Fasolkę adzuki gotujemy do miękkości z liściem laurowym i zielem angielskim.
2. Cebulę podsmażamy na dosłownie kropli oliwy, w tym czasie wyciskamy przez praskę czosnek.
3. Ugotowaną fasolkę łączymy z cebulką, czosnkiem, pieprzem, sosem sojowym oraz oliwą i miksujemy wszystko blenderem. Konsystencja nie powinna być zbyt rzadka.
4. Do powstałej masy dodajemy płatki owsiane i bułkę tartą. Całość mieszamy i formujemy kotleciki, które wykładamy na papierze do pieczenia.
5. Kotleciki pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok. 20-30 min. w 200 st. C, wyjmujemy płaską drewnianą łyżką.
Nadesłał(a) mniumniu, dnia: 2013-09-21 16:54:05.764
Źródło/autor przepisu: http://mniumniu.blogspot.com/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Fasolka adzuki z warzywami (wegańska)
Pasztet z kaszy gryczanej i fasoli adzuki (wegańska)
Kotleciki z okary (wegańska)
Kotleciki z warzyw (ovo-wege)
Kotleciki jajeczne (ovo-wege)
Kotleciki z pokrzywy (ovo-wege)
Kotleciki z soczewicy (wegańska)
Kotleciki z kalarepy (ovo-wege)
Kotleciki z pieczarek i jajek (ovo-wege)
Kotleciki z buraków i fasoli (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas