7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Podsmażany szpinak

Danie przygotowywane na szybko z resztek w lodówce, a mimo to pełne witamin :) U mnie wyszło na ostro i zbyt wodniste (za dużo wody z pomidorów).



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 1

szpinak (ja użyłam mrożonego)
puszka pomidorów
kiełki (użyłam mieszkanki kiełków soczewicy i fasoli mung)
oliwki
nieduży ząbek czosnku
opcjonalnie pestki słonecznika

łyżka oliwy z oliwek
sok z cytryny
przyprawy - jak kto lubi :) Ja użyłam pieprzu, gałki muszkatołowej, troszeczkę papryki ostrej i świeżej bazylii.

Przygotowanie:

Na oliwie rozmrażamy szpinak, dodajemy czosnek i przyprawy (moja porcja była trochę ostra), dusimy, następnie dodajemy kiełki i pomidory. Podsmażamy jeszcze 5 minut.

Ściągamy z ognia i wrzucamy na talerz, koniecznie dodajemy kapkę soku z cytryny, posypujemy pestkami i kładziemy oliwki.

Wskazówki i uwagi:

Można dowolnie modyfikować przepis, w zależności od tego, co akurat mamy pod ręką. Można również dodać ryż lub kaszę i mamy bardzo syte i szybkie danie :)
Nadesłał(a) este, dnia: 2013-10-18 05:05:14.151
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ciastka z podsmażanych płatków owsianych (bez ograniczeń)
Grochówka z podsmażanymi warzywami i grzankami (wegańska)
Szpinak do kwadratu (lakto-wege)
Szpinak z groszkiem (wegańska)
Duszony szpinak (wegańska)
Szpinak wspaniały (wegańska)
Szpinak po arabsku (wegańska)
Szpinak w cieście naleśnikowym (wegańska)
Szpinak według uznania (wegańska)
Spaghetti Szpinak Pomidor (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas