7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 3

2 garście ugotowanych grzybów
szklanka zielonej soczewicy
1 cebula
2,5 szklanki wody
łyżeczka tymianku
łyżeczka rozmarynu
płaska łyżeczka soli
3 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy aż się zeszkli. Dodajemy tymianek, rozmaryn i soczewicę. Troszkę je smażymy mieszając i wlewamy wodę. Solimy.

Po zagotowaniu zmniejszamy płomień prawie do minimum i uchylamy lekko przykrywkę. Kiedy soczewica będzie ugotowana, dodajemy grzyby i jeszcze trochę gotujemy.
Nadesłał(a) moni, dnia: 2013-10-18 05:08:18.263
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Gulasz ze świeżych grzybów, papryki i pomidorów (wegańska)
Kotlety z grzybów (ovo-wege)
Wegetariański gulasz (lakto-wege)
Gulasz vegulasz (wegańska)
Zupa z grzybów prawdziwych (lakto-wege)
Zrazy z grzybów w śmietanie (bez ograniczeń)
Zupa z leśnych grzybów (wegańska)
Fantastyczny gulasz z ziemniaków / gulasz ziemniaczany (wegańska)
Gulasz sojowy z fasolą (wegańska)
Gulasz fasolowo-grochowy (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas