7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Arakowa polewa czekoladowa



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1/2 szklanki mleka sojowego
3 łyżki kakao
5 łyżek cukru
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki aromatu arakowego

Przygotowanie:

Zagotowujemy mleko sojowe. Wsypujemy cukier i mieszamy aż się rozpuści. Dodajemy kakao. Trochę gotujemy mieszając, żeby nie było grudek. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w niewielkiej ilości zimnej wody.

Gotujemy kilka minut ciągle mieszając, aż otrzymamy dosyć gęstą polewę. Zdejmujemy z ognia, dodajemy aromat i mieszamy.

Wskazówki i uwagi:

Polewa pozostaje płynna. Nie zastyga nawet długo trzymana w lodówce. Z tego względu może dać ciekawy efekt stosowana do lodów lub płaskich ciast, ale nie nadaje się np. do ciastek.
Nadesłał(a) moni, dnia: 2013-10-18 04:54:02.943
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Polewa czekoladowa (wegańska)
Polewa czekoladowa do ciast (wegańska)
Wymarzony mus / polewa czekoladowa z silken tofu (wegańska)
Czekoladowa polewa deserowa, błyszcząca i aksamitna (wegańska)
Błyskawiczny krem/deser/polewa czekoladowo-orzechowa (z masła orzechowego) (wegańska & RAW)
Sos / polewa truskawkowa do deserów (wegańska)
Polewa jagodowa z nutą wanilii (wegańska)
Polewa mleczno-kakaowa do ciast (wegańska)
Krem karobowo-bananowy i polewa daktylowa do naleśników (wegańska)
Sos miodowo-kakaowy (polewa) do deserów (wegańska+miód)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas