7686 przepisów wegetariańskich
w tym 4881 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kapuśniak z kiszonej kapusty z cząbrem, zabielany śmietaną



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 6 osób

80 dag kiszonej kapusty
2 l wywaru z warzyw
liść laurowy
2 cebule
2 łyżki mąki
3 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego
1 szkl. śmietany
pieprz
cząber
papryka
cukier do smaku

Przygotowanie:

Kapustę opłukać w zimnej, przegotowanej wodzie (sok użyć do napoju), drobno pokroić, ugotować na wywarze z warzyw z liściem laurowym.

Pod koniec gotowania dodać cebulę uduszoną na 1 łyżce oleju. Kiedy kapusta będzie miękka, podprawić zasmażką z mąki zrumienionej na patelni bez tłuszczu i oleju, dodać śmietanę i przyprawy do smaku.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Dec 19, 2000
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

ja wlasnie gotuję,
pachchnie pięknie
~kapusta Jan 24, 2013

smaczna zupka - nie dodałam zasmażki
~kramerka May 6, 2010

Zupka pyszna, ale trochę ją zmodyfikowałam - nie zaprawiałam mąką i dałam 1/2 śmietany (bo lubię kwaśny smak :o)) SUPER !!!
~pestka1973 Sep 24, 2005

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kapuśniak z kiszonej kapusty (wegańska)
Kapuśniak ze słodkiej kapusty z mlekiem i śmietaną (lakto-wege)
Gulasz z boczniaków zabielany śmietaną (lakto-wege)
Kapuśniak ze słodkiej kapusty z jabłkiem (wegańska)
Wiosenny kapuśniak z młodej kapusty (wegańska)
Zupa-krem szparagowa zabielana śmietaną (lakto-wege)
Kapuśniak z włoskiej kapusty, ziemniaków i innych jarzyn (wegańska)
Kapuśniak polski (wiosenny, z młodej kapusty) (wegańska)
Kapusta z jabłkami i śmietaną (lakto-wege)
Zasmażana kapusta kiszona (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas