7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa kalafiorowa z cytryną, zabielana



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 6 osób

800 g kalafiora
2 l wywaru z warzyw
sok z 1 cytryny
1 szkl. mleka
1 szkl. śmietany
sól
ew. cukier
zielona pietruszka do posypania

Przygotowanie:

Rozdzielony na cząstki kalafior ugotować w osolonym wywarze z warzyw z dodatkiem skórki cytryny. Pod koniec gotowania dodać mleko.

Zupę podprawić śmietaną, sokiem z cytryny i ewentualnie cukrem. Przed podaniem dodać zieloną pietruszkę.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa-krem kalafiorowa zabielana (lakto-wege)
Zupa kalafiorowa zabielana, z ziemniakami lub makaronem (lakto-wege)
Zupa kalafiorowa (wegańska)
Zupa kalafiorowa z pieczarkami (lakto-wege)
Zupa kalafiorowa z soją (wegańska)
Zupa-krem kalafiorowa (wegańska)
Zupa ryżowa z cytryną (lakto-wege)
Zupa kalafiorowa zaciągana jajkiem (bez ograniczeń)
Zupa-krem jarzynowo-kalafiorowa (wegańska)
Zupa cytrynowa zabielana mlekiem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas