7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pasta z czerwonej soczewicy i selera naciowego



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1/2 szklanki czerwonej soczewicy
1 łodyga selera naciowego
1 duży ząbek czosnku
2 łyżki ziaren słonecznika
olej
sól
majeranek
pieprz ziołowy

Przygotowanie:

Seler pokroić w drobną kostkę, poddusić w garnku na oleju, pod koniec dodać wyciśnięty ząbek czosnku. Pod chwili wsypać czerwoną soczewicę i zalać gorącą wodą (ok. 1 1/4 szklanki). Gotować na małym ogniu do momentu, aż soczewica utworzy jednolitą masę.

Przyprawić solą, majerankiem, pieprzem ziołowym, dodać słonecznik.
Nadesłał(a) ~wd, dnia: 2013-11-02 16:02:29.73
Źródło/autor przepisu: AniaD, wegedzieciak.pl
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasta jajeczna z selerem naciowym (bez ograniczeń)
Pasta z ciecierzycy i selera naciowego (wegańska)
Pasta z czerwonej soczewicy na ostro (wegańska)
Pasta/smarowidło z czerwonej soczewicy z tymiankiem i curry (wegańska)
Pasta z czerwonej soczewicy z siemieniem lnianym (ovo-wege)
Pasta z czerwonej soczewicy z pomidorem, czosnkiem i miętą (wegańska)
Pasta z czerwonej soczewicy z koncentratem pomidorowym i czosnkiem (wegańska)
Kanapkowa pasta z czerwonej soczewicy z oliwkami (wegańska)
Sałatka z soczewicy marynowanej przez noc, ciecierzycy i selera naciowego (wegańska)
Awanturka serowa (pasta twarogowa z zieleniną i selerem naciowym) (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas