7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

Śliwki suszone 15 dag.
Figi suszone 4-6 sztuk.
Rodzynki 6 dag.
Jablka suszone 10 dag.
Gruszki suszone 10 dag.
Morele suszone 5 dag.
Cukier 20-25 dag.
Sok z połówki cytryny.
Woda 2-3 litry.

Przygotowanie:

Śliwki, jabłka, gruszki i morele suszone opłukać i namoczyć w letniej przegotowanej wodzie.
Po 4-5 godzinach dodać figi suszone, cukier i
gotować w tej samej wodzie, w której moczyły się.
Gdy owoce będą półmiękkie, dodać opłukane rodzynki. Gotować do miękkości wszystkich
owoców na wolnym ogniu, po czym dodać sok z cytryny i wystudzić.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-12-09 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepisy śląskie
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Witam;do wigilijnego stołu daleko,co nie oznacza możliwosci jak zwykle przeróbki kompotu:)Namoczone rodzynki,figi,morele śliwki+świeża gruszeczka i jabłko+sok z cytryny+troszkę podkiełkowanego sezamu i woda=pyszny koktajlik ;otrzymany za pomocą blendera,polecam jako słodki deser dla dzieciaka i Nas samych ELLo:)
~purqu 2007-05-12 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Wigilijny sernik (lakto-wege)
Wigilijny makowiec (bez ograniczeń)
Kwas wigilijny (wegańska)
Kompot z truskawek (wegańska)
Kompot "suszony" (wegańska)
Kompot jabłkowy z goździkami (wegańska)
Kisiel/ kompot z żurawin (wegańska)
Kompot z konfitur poziomkowych (wegańska)
Antyżylakowa jarzębina (kompot) (wegańska)
Kompot jabłkowo-śliwkowy (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas