7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Śmietanowe guacamole

Rewelacyjne do tacos z ostrym farszem z fasoli.



Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: 5

1 dojrzałe awokado
2 limonki
1 duża piri - piri
1/2 szalotki
1 ząbek czosnku
1/2 opakowania śmietanki sojowej
kolendra - można dać też świeżą
sól, chilli - do smaku

Przygotowanie:

Awokado obieramy i kroimy do miseczki. To samo robimy z piri- piri i szalotką, po czym całość lekko solimy i mieszamy dosypując kolendrę lub dodając listki świeżej. Całość zalewamy sokiem z jednej limonki oraz śmietaną. Wyciskamy ząbek czosnku. Mieszamy i blendujemy całość. Smakujemy i doprawiamy tak, aby pasowało naszym gustom (u mnie wyszło za mało kwaśne, więc zużyłam jeszcze jedną limonkę). Schładzamy w lodówce i podajemy :) Smacznego!
Nadesłał(a) Irris, dnia: 2013-11-24 22:56:07.257
Źródło/autor przepisu: Przepis zaczerpnięty z kuchniameksykanska.com i lekko zmodyfikowany
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Guacamole (wegańska & RAW)
Guacamole z chilli (wegańska & RAW)
Brokomole (zamiast guacamole) (wegańska)
Guacamole z pomidorem i kolendrą (wegańska & RAW)
Bobomole (fałszywe guacamole) (wegańska)
Guacamole - pasta awokado z pomidorem (wegańska & RAW)
Guacamole z papryką surową lub pieczoną (wegańska & RAW)
Sos guacamole z mieloną kolendrą (wegańska & RAW)
Sos śmietanowo-chrzanowy (lakto-wege)
Sos pomidorowo-śmietanowy (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas