7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Ciasto na pierogi

Ciasto, które nie ma sobie równych.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: ok. 50 pierogów

0,5 kg mąki tortowej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki oleju lub oliwy
1/2 szklanki ciepłej (prawie wrzącej) wody
1 szklanka ciepłego mleka (może być roślinne)
1/2 łyżeczki soli

Przygotowanie:

W mąkach zrobić wgłębienie, do którego należy wlać olej (lub oliwę) oraz wsypać sól. Mleko i wodę razem wymieszać i dodać do mąki. Zagnieść ciasto i rozwałkować. Z ciasta wycinać krążki (np. szklanką).

Wskazówki i uwagi:

Woda w cieście powinna być bardzo ciepła. Mleko pewnie można zastąpić mlekiem roślinnym, ale nie próbowałam.
Nadesłał(a) Olson123, dnia: 2013-11-25 21:34:28.118
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pierogi z ciasta ziamniaczanego z pieczarkowym farszem (wegańska)
Zielone pierogi ze szpinakowym ciastem i nadzieniem z soczewicy lub soi (lakto-wege)
Vege pierogi (ciasto z tofu sałatkowym + 2 interesujące farsze) (wegańska)
Ruskie pierogi (lakto-wege)
Pierogi z soją (ovo-wege)
Pierogi z jagodami (wegańska)
Pierogi z soczewicą (bez ograniczeń)
Pierogi z paprykarzem (wegańska)
Pierogi ruskie (bez ograniczeń)
Pierogi z czekoladą (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas