7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Jednogarnkowiec z czarną soczewicą

Udany eksperyment :P



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 3

ziemniaki (u mnie 6 małych)
1/2 szklanki czarnej soczewicy
brukselka, dwie garści
pieczarki, dwie garści
cebula
czosnek
imbir
papryka zielona - opcjonalnie
patison/cukinia - opcjonalnie
pomidory w puszce
przyprawy
olej rzepakowy

ew. oscypek

Przygotowanie:

Nastawić do gotowania ziemniaki, soczewicę i brukselkę. Na rozgrzany olej dodać cebulę i pieczarki oraz paprykę i pomidory. Po ugotowaniu brukselki pokroić ją w paski i dodać do cebuli z pieczarkami i resztą warzyw.

Przyprawić solą, pieprzem, kuminem, czosnkiem, imbirem, papryką. Czarna soczewica gotuje się dość długo, ok. 25 min. Ziemniaki odcedzamy, kroimy w kostkę do większego garnka i przelewamy do niego wszystko, co mieliśmy na patelni. Na końcu dosypujemy ugotowaną i odcedzoną soczewicę.

Wskazówki i uwagi:

Podajemy w głębszych naczyniach. Mój mąż jadł również ze startym oscypkiem. Bardzo fajnie się komponowało. Polecam.
Nadesłał(a) Dzik, dnia: 2013-11-30 21:06:48.972
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Chleb z czarną soczewicą i szałwią (wegańska)
Wspaniały jednogarnkowiec z ciecierzycą (wegańska)
Jednogarnkowiec z białą kapustą, ryżem i pieczarkami (wegańska)
Leczo z czarną fasolą (wegańska)
Czarna fasolka po kubańsku (wegańska)
Hummus z czarnymi oliwkami (wegańska)
Sałatka z czarnej rzodkwi z jajkiem (bez ograniczeń)
Makaron a'la Czarna Wdowa (wegańska)
Kisiel z soku, np. z czarnej porzeczki (wegańska)
Dżem z bzu czarnego i marchewki (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas