7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kasza manno-owsiana

Ekspresowe śniadanie lub przekąska, połączenie kaszy manny i owsianki.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

6-8 daktyli suszonych
1 szklanka mleka sojowego
5-6 łyżek błyskawicznych płatków owsianych
2-3 łyżki kaszy manny
1 pastylka stewii (lub cokolwiek używacie do słodzenia)
1/2 łyżeczki sproszkowanego mango lub odrobina soku z cytryny (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Pokroić daktyle w drobną kostkę. Do rondla wlać mleko sojowe, wrzucić daktyle, płatki owsiane, stewię oraz sproszkowane mango. Całość zagotować. Zmniejszyć ogień na minimalny i gotować ok. 1 min.

Wsypać ostrożnie kaszę tak, by się nie tworzyły grudki. Gotować przez ok. 2-3 minuty często mieszając. Serwować ciepłe.

Wskazówki i uwagi:

Sproszkowane mango ma służyć złamaniu słodyczy potrawy, ale nie jest konieczne. Można też dać odrobinę soku z cytryny, ale należy go dodać na końcu, gdy kaszo-owsianka będzie prawie gotowa, żeby się mleko nie ścięło.
Nadesłał(a) Avalo, dnia: 2013-12-18 23:06:54.286
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kasza manna po chłopsku (z kluskami) (lakto-wege)
Kasza manna bananowa z bakaliami (wegańska)
Kasza manna z masłem - najprostsza (lakto-wege)
Kasza manna po studencku (z dżemem) (wegańska)
Kasza manna pieczona z miodem na pyszny deser (lakto-wege)
Karmelowa kasza manna z orzechami włoskimi (wegańska)
Kasza manna na mleku - najprostsza, klasyczna :) (wegańska)
Truskawkowa manna z nieba (wegańska)
Manna śliwkowa (z suszonymi śliwkami) (wegańska)
Kaszka manna na soku przecierowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas