7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sos pomidorowy z pieczarkami i oliwkami

Podajemy z kuskusem, makaronem itp.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

1 szklanka przecieru pomidorowego
250 g pieczarek
2 ząbki czosnku
70 g (po odsączeniu) zielonych oliwek

3 łyżki oliwy z oliwek do smażenia
2 łyżeczki estragonu
kulka ziela angielskiego
szczypta ostrej papryki w proszku
sól

Przygotowanie:

Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w paski. Ząbki czosnku drobno siekamy. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy czosnek i chwilę smażymy. Dodajemy estragon i pieczarki. Solimy i smażymy mieszając aż pieczarki puszczą trochę soku. Wlewamy przecier pomidorowy, dodajemy ziele angielskie i paprykę. Gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut. Na koniec mieszamy z oliwkami.
Nadesłał(a) moni, dnia: 2013-12-13 22:07:37.851
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Orkisz z oliwkami i sosem pomidorowo-słonecznikowym (wegańska)
Szybki makaron z sosem pomidorowym z papryką i oliwkami (wegańska)
Sos pomidorowy z pieczarkami i ziołami (wegańska)
Soczewica z pieczarkami i sosem pomidorowym (wegańska)
Sos pomidorowy z koncentratu, z pieczarkami (wegańska)
Kalafior z pieczarkami zapiekany pod sosem pomidorowym (lakto-wege)
Papryka faszerowana ryżem i pieczarkami, z sosem pomidorowym (ovo-wege)
Kalarepa nadziewana pieczarkami, w sosie śmietanowo-pomidorowym (bez ograniczeń)
Rurki (penne) o bogatym smaku - w sosie pomidorowym z oliwkami, kaparami i ostrą papryczką (wegańska)
Sos pomidorowo-warzywny (z marchewką, cukinią, papryką, pieczarkami) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas