7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Chłodnik ogórkowy z czosnkiem i orzechami włoskimi



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

2 szklanki kefiru lub zsiadłego mleka
1 młody ogórek
1 ząbek czosnku
3 dag orzechów włoskich
sok z cytryny lub 2 łyżki kwasu buraczanego
sól
cukier
pieprz do smaku
drobno posiekana zielona pietruszka

Przygotowanie:

Ogórek zetrzeć na tarce o dużych oczkach, czosnek zmiażdżyć, orzechy zmiażdżyć lub zemleć w maszynce. Wszystkie składniki połączyć z rozbitym trzepaczką kefirem, dokwasić sokiem z cytryny. Przed podaniem oziębić w lodówce.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

o, jakie dobre:))) ogórek, czosneczek - idealna zupa na dzisiaj.
Rena 2002-06-18 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Chłodnik ogórkowy z czosnkiem (lakto-wege)
Chłodnik ogórkowy (bułgarski tarator) (lakto-wege)
Chłodnik paprykowo-ogórkowy z sokiem z cytryny i pomarańczy (wegańska & RAW)
Makaron z cukinią i orzechami włoskimi (lakto-wege)
Zupa cytrynowa z orzechami włoskimi (lakto-wege)
Omlet z porami i orzechami włoskimi (ovo-wege)
Zupa gryczana z orzechami włoskimi (wegańska)
Banany z grilla z orzechami włoskimi (wegańska)
Sałatka z buraka z orzechami włoskimi (wegańska)
Naleśniki z brzoskwiniami i orzechami włoskimi (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas