7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Chłodnik pomidorowy z kefiru



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

2 szklanki kefiru lub zsiadłego mleka
75 dag dojrzałych pomidorów
2 łyżki drobno posiekanej zieleniny (zielona pietruszka, szczypiorek, koper, rzeżucha)
sól
cukier
pieprz

Przygotowanie:

Surowe pomidory przetrzeć przez sito, dodać roztrzepany kefir, doprawić do smaku, wsypać zieleninę. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Chłodnik z kefiru, ogórków i pomidorów (lakto-wege)
Gazpacho - pomidorowy chłodnik z paletą dodatków do wyboru (wegańska)
Ekspresowy chłodnik pomidorowy/ oszukane gazpacho (wegańska & RAW)
Kefir domowy (lakto-wege)
Gazpacho - pomidorowy chłodnik hiszpański z orzechami i dodatkami do wyboru (wegańska)
Zupa meksykańska na zimno (chłodnik pomidorowy z selerem naciowym i tabasco) (wegańska & RAW)
Chłodnik andaluzyjski - pomidorowy z grzankami (Gazpacho a'la Andaluza) (wegańska & RAW)
Kefir z grzybka tybetańskiego (wegańska)
"Kefir" wegański porzeczkowy (wegańska)
Gazpacho z Sewilli - ucierany, pomidorowy chłodnik z papryką, ogórkiem i bułką (wg. przepisu Alicji B. Toklas) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas