7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa-krem z dyni z mlekiem

Zupę można podawać z grzankami lub ryżem.

Średnia ocena: [3.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

1 kg dyni
1 l mleka (dla wegan sojowe lub inne roślinne)
2 łyżki masła roślinnego lub oleju
sól
pieprz
cukier
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki do posypania

Przygotowanie:

Obraną i pokrojoną w kostkę dynię zalać szklanką wody, dodać masło roślinne lub olej i gotować pod przykryciem ok. 30 min., przetrzeć lub zmiksować, połączyć z mlekiem, doprawić do smaku i gotować na małym ogniu ok. 10 min. Przed podaniem posypać zieloną pietruszką.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Jadłam dziś tę zupę, dobra. Myślę, że można by ją jeszcze wzbogacić lanymi kluseczkami.
Anna-Teresa 2008-11-04 19:37:24.639

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Mus (zupa-krem) z dyni z pomidorem i mlekiem (wegańska)
Łagodna zupa-krem z dyni i włoszczyzny z mlekiem (wegańska)
Krem z dyni z mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa krem z dyni (wegańska)
Piwna zupa-krem z dyni (lakto-wege)
Zupa-krem z dyni hokkaido (wegańska)
Zupa-krem z dyni z ziołami (wegańska)
Zupa-krem z dyni i włoszczyzny (wegańska)
Zupa-krem z dyni ze szczypiorkiem i pestkami (lakto-wege)
Zupa-krem z dyni po francusku (z ziemniakami) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas