7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa jarzynowo-fasolowa z papryką, kalarepką i pomidorami



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 6 osób

400 g fasoli
1 zielona papryka
2 pomidory
1 kalarepa
2 marchewki
1 pietruszka
plaster selera korzeniowego
1 cebula
1 ząbek czosnku
liść laurowy
2 l wody
sól
pieprz
papryka w proszku
2 łyżki zielonej posiekanej pietruszki

zasmażka:
1 łyżka mąki
3 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego

Przygotowanie:

Fasolę namoczyć na 8 godz. lub na noc i ugotować z rozdrobnionymi warzywami i liściem laurowym.

Gdy składniki będą miękkie, zupę podprawić zasmażką: mąkę zrumienić na patelni bez tłuszczu, dodać olej i wymieszać z niewielką ilością wody, dodać do zupy. Dodać przyprawy. Przed samym podaniem dodać zieloną pietruszkę, podawać z zacierkami lub lanym ciastem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Jarzynowa zupa z kurkami, ziemniakami i pomidorami (wegańska)
Zupa chlebowa z pomidorami i papryką (wegańska)
Zupa z cukinii z pomidorami i papryką (wegańska)
Zupa z papryką, cukinią i pomidorem (wegańska)
Zupa jarzynowa (wegańska)
Tofu z kalarepką, papryką, porem i nerkowcami (z woka) (wegańska)
Zupa fasolowa na skróty (lakto-wege)
Zupa jarzynowa neapolitańska (lakto-wege)
Zupa jarzynowo-grzybowa (lakto-wege)
Zupa jarzynowo-ryżowa (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas