7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Puree z mrożonego zielonego groszku

Dobrze smakuje z roladkami z cukinii lub na zimno jako pasta.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

500 g mrożonego zielonego groszku
sok z 1/2 limonki
liście mięty
mała suszona papryczka chilli lub niewielka ilość świeżej ostrej papryczki (ilość wg uznania/odmiany papryczki)
1 łyżka stołowa oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Rozgotować groszek, odcedzić, dodać przyprawy, chilli, miętę, zblendować. Podczas blendowania dodać oliwę z oliwek, dzięki czemu puree uzyska aksamitną fakturę.
Nadesłał(a) bebece, dnia: 2014-01-19 22:27:20.758
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Miętowe puree z groszku (wegańska)
Puree ziemniaczane z groszkiem konserwowym (lakto-wege)
Chłodnik z zielonego groszku i kalarepy (lakto-wege)
Zielona zupa (ze szpinakiem i groszkiem) (ovo-wege)
Surówka z pomidorów i zielonego groszku (wegańska)
Zupa-krem z groszku zielonego (lakto-wege)
Pasta z groszku mrożonego a'la hummus (wegańska)
Colcannon - puree z mlekiem, kapustą i groszkiem (wegańska)
Sałatka ryżowa zielona (z fasolką, groszkiem i ogórkami) (lakto-wege)
Zielona sałatka z ziemniaków (z groszkiem i ogórkami kiszonymi) (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas