7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Piekielnie ostre faszerowane pęczakiem papryki



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 3

3 czerwone papryki
1 szklanka pęczaku jęczmiennego
2 ząbki czosnku
1 papryczka chili
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka sosu sojowego
sól

Przygotowanie:

Gotujemy pęczak w osolonej wodzie. Odcinamy górne części papryk, wyskrobujemy łyżeczką białe części ze środków, myjemy je i odstawiamy.

Czosnek drobno siekamy, papryczkę chili kroimy na dość małe kawałki. Do pęczaku dodajemy chili, czosnek, koncentrat pomidorowy i sos sojowy. Dokładnie mieszamy.

Wypełniamy tym farszem papryki. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Nadesłał(a) moni, dnia: 2013-12-26 19:56:53.895
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Cukinia faszerowana na ostro (wegańska)
Papryki faszerowane bakłażanem z pomidorami (wegańska)
Papryki faszerowane ryżem i grzybami leśnymi (wegańska)
Sałatka filadelfijska - papryki faszerowane wytrawną masą twarogową (bez ograniczeń)
Piekielnie pikantne "risotto" z papryką i kukurydzą (wegańska)
Kluseczki z pęczaku (lakto-wege)
Pęczak z soczewicą (wegańska)
Pęczak z sosem pieczarkowym (lakto-wege)
Pomidorówka z pęczakiem i cukinią (wegańska)
Pęczak z soczewicą i pomidorami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas