7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Ambasador 2



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

ok. 1,5 szklanki cukru
ok. 2 szkl. mąki
4 jaja
2 łyżki łagodnego kakaa
kostka masła
3/4 szkl. mleka
łyżeczka proszku do pieczenia
wiórki kokosowe
powidła lub konfitury do przełożenia

Przygotowanie:

W rondelku rozpuścić masło , dodać cukier , kakao i mleko. Z powstałej masy odlać ok. 1/2 szkl. na polewę , do reszty dodać żółtka , mąkę , proszek do pieczenia i na końcu pianę z ubitych jajek . Piecze się ok. 45 minut w tortownicy , przełożyć konfiturami a na wierzch wylać polewę wymieszaną z wiórkami .
Pewno powiecie , że to "murzynek" , ale o ile się użyje odpowiednią ilość kakaa , tzn. nie za dużo ciasto jest w smaku wyjątkowo delikatne i po prostu smaczne .
Osobiście nie lubię "murzynka " , a "ambasadora" bardzo.
Smacznego !
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa Usenet pl.rec.kuchnia, autor(ka): Likryska@polbox.com (Lisik Krystyna)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ambasador 3 (bez ograniczeń)
Ambasador 1 (bez ograniczeń)
Ambasador 2 (bez ograniczeń)
Tort Ambasador (wegańska)

Nowości:

Orientalna brukselka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa z cukinii i jarmużu (wegańska)
Proste naleśniki z bananem i kakao (wegańska)
Komosa na czerwono (wegańska)
Niebiańska Tarta Gruszkowo Jabłkowa (lakto-wege)
Proste burgery soczewicowo-jaglane (wegańska)
Surówka z mizuny w lekkim winegrecie (wegańska)
Domowa zupka instant (wegańska)
Dynia z papryką (wegańska)
Rosół z brukselką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas