7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Spaghetti z czosnkowym sosem z cukinii

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

makaron spaghetti
cukinia
czosnek
cebula
oliwa do smażenia
sól
bazylia
parmezan (opcjonalnie)

Przygotowanie:

1. Gotujemy makaron.
2. Pokrojoną w kostkę cukinię podgotowujemy tak, aby była lekko twardawa.
3. Na oliwie podsmażamy na złoty kolor posiekany drobno czosnek wraz z pokrojoną cebulą.
4. Dodajemy cukinię i nie żałujemy bazylii - dusimy do pełnej miękkości, aż się zintegruje na zielonkawo-złocistą całość. Solimy do smaku.
5. Sosem polewamy makaron, posypujemy bazylią i parmezanem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 4/2000
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Palce lizać! Można też ów 'sos' podawać z pęczakiem, ryżem itd. Dziękuję za przepis. :-)
~arete 2004-07-17 00:00:00.0

kocham cukinie i ten przepis mnie w tym utwierdzil.
Rena 2001-05-14 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos do spaghetti z cukinii z ziołami prowansalskimi (wegańska)
Spaghetti z kurkami i sosem śmietanowo-czosnkowym (Alfredo) (lakto-wege)
"Spaghetti" z cukinii (wegańska)
"Łososiowe" spaghetti z cukinii (wegańska & RAW)
Smażona czosnkowa cukinia z oliwkami (wegańska)
Smażona cukinia z jogurtem czosnkowym (lakto-wege)
Sos do spaghetti (z papryką) (wegańska)
Pomidorowy sos do spaghetti (wegańska)
Spaghetti z cukinii z pesto bazyliowym (RAW) (wegańska & RAW)
Spaghetti z sosem pomidorowym i kukurydzą (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas