7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Babeczki kruche z kremem



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

MĄKA 25 dag
CUKIER PUDER 7 łyżek
MASŁO 15 dag
JAJKA 2
AROMAT
Uwagi: masło - może być margaryna, zapach waniliowy, potrzebny krem - przepis "Krem do babeczek".

Przygotowanie:

Przesianą mąkę posiekać z tłuszczem, dodać jajka, cukier, aromat. Ciasto wyrobić i wstawić do lodówki na 1/2 godziny. Następnie rozwałkować ciasto na grubość 1/2 cm i wylepić nim foremki. Ustawić je na blasze i piec na jsanozłoty kolor. Po upieczeniu ustawić foremki dnem do góry i uderzyć nożem w ich dno, aby babeczki wyszły z formy bez uszkodzeń. Ostudzić i zimne napełniać kremem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, autor nieznany
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kruche babeczki waniliowe (do wypełniania) (ovo-wege)
Babeczki kruche ze śmietaną i poziomkami (bez ograniczeń)
Kruche babeczki z suszonymi pomidorami i serkiem kozim (lakto-wege)
Babeczki kruche z owocami (szybkie ciasto) (ovo-wege)
Krem na białkach z marmolady (do babeczek) (ovo-wege)
Babeczki z kremem budyniowym i gruszkami (bez ograniczeń)
Babeczki waniliowe z kremem czekoladowym (wegańska)
Babeczki marchewkowe z kremem 'serowym' (wegańska)
Cytrynowe babeczki z kremem z czarnej porzeczki (wegańska)
Babeczki z rabarbarem (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas