7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 10

2 szklanki białej fasoli
1 główka białej kapusty
2 kg ziemniaków
1 cebula
3 łyżki oliwy
sól
4 ziarenka czarnego pieprzu

Przygotowanie:

1. Fasolę zalewamy wodą i moczymy 8 godzin.
2. Z kapusty usuwamy zewnętrzne liście. Resztę kroimy w cienkie paski. Dodajemy do fasoli i gotujemy ok. 1 godziny na małym ogniu.
3. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kawałki. Wkładamy do fasoli. Doprawiamy solą i gotujemy około 20 minut. Odcedzany, wywar zachowujemy. Robimy puree. W razie potrzeby doprawiamy.
4. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy na oliwie. Dodajemy do puree i mieszamy. Oprószamy świeżo zmielonym pieprzem.
Nadesłał(a) natalina, dnia: 2014-02-21 04:47:17.058
Źródło/autor przepisu: Natalia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Fasolka pod pierzynką z puree (lakto-wege)
Puree z fasoli i marchwi z bakaliami (wegańska)
Colcannon - puree z mlekiem, kapustą i groszkiem (wegańska)
Ziemniaki rozgrzewające - puree z kiszoną kapustą (wegańska)
Surówka z kapusty z fenkułami i kiełkami fasoli mung (ovo-wege)
Sałatka z fasoli z buraczkami i kapustą kiszoną (wegańska)
Sałatka z kapusty kiszonej i fasoli z zieleniną (wegańska)
Fasolka duszona z kapustą pekińską i sezamem (wegańska)
Sałatka z buraków, fasoli i kiszonej kapusty (wegańska & RAW)
Puree ziemniaczane (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas