7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zimowa pasta fasolowa

Ponieważ na dworze jeszcze jest dość zimno, chętnie zjem przed wyjściem do pracy coś bardziej kalorycznego. Jadłam kiedyś tę pastę będąc w gościnie i dziś rano postanowiłam zrobić ją po swojemu. Jak? Oto składniki i plan działania!

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 szklanka fasoli jaś, namoczona na noc i ugotowana (możesz użyć fasolę z puszki)
1 duża czerwona cebula
1 duże jabłko
3 ząbki czosnku
olej rzepakowy - 1/4 szklanki (lub ciut więcej)
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
majeranek

Przygotowanie:

Najpierw ugotuj fasolę, wystudź i zblenduj na gładką masę. Cebulę posiekaj, jabłko zetrzyj na tarce, czosnek obierz i zmiażdż.

Olej rozgrzej w głębokim garnku i smaż na nim posiekaną cebulę wraz ze startym jabłkiem oraz zmiażdżonymi ząbkami czosnku. Ja smażyłam całość jakieś 7 minut.
Kiedy lekko przestygnie, dodaj zblendowaną fasolę i wymieszaj, żeby wszystkie składniki ładnie się połączyły, dodaj sól do smaku, dużo świeżo zmielonego pieprzu oraz dużo majeranku. Ja dodałam 2 czubate łyżki majeranku, a po spróbowaniu dodałam jeszcze 1/2 łyżki. Doprawiaj pastę według swojego smaku tak, jak lubisz, mi smakuje dość pikantna i wyrazista.

Przełóż do pojemnika i wstaw do lodówki, żeby pasta się scaliła. Wyśmienicie smakuje z własnoręcznie upieczonym chlebem i kiszonymi ogórkami.
Nadesłał(a) asjaa, dnia: 2014-02-27 08:21:49.921
Źródło/autor przepisu: Niemięsojadka
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasta pomidorowo fasolowa (wegańska)
Pasta fasolowa z czosnkiem (wegańska)
Pasta fasolowo-orzechowa (wegańska)
Pasta soczewicowo - groszkowo - fasolowo - pieczarkowa (wegańska)
Pasta fasolowo-sojowa o smaku czosnkowym (wegańska)
Ormiańska pasta fasolowo-orzechowa w miseczkach z zapiekanej papryki (wegańska)
Herbata "zimowa" (wegańska)
Sałatka zimowa (wegańska)
Zupa zimowa buraczkowa (wegańska+miód)
Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas