7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Curry własne, domowe - mieszanka przypraw

Witam Was. Ostatnio zrobiłem niezwykle aromatyczną przyprawę, do wielu dań, past itc. To co chodziło mi po głowie od długiego czasu - własne curry. Chodzi oczywiście mi o mieszankę przypraw, a nie danie. Ma niesamowicie świeży aromat i nie dający się porównać z kupionym! Polecam



Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

kolendra 2ł
kurkuma 2ł
chili 0,5ł
czarna gorczyca 1,5ł
kminek ind. 1ł
pieprz czarny 1ł
kozieradka 2ł
czosnek suszony 2ł ( można pominąć jeśli ktoś nie używa )
garam masala 1ł
sól 0,5ł

Przygotowanie:

Wszystkie składniki w moźdieżu (najlepiej i osobno każdą) albo w młynku elektrycznym utrzeć.

Wskazówki i uwagi:

Smacznego :)
Nadesłał(a) maboo, dnia: 2014-04-24 13:42:14.564
Źródło/autor przepisu: Maboo, przepis własny
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Koleżanko ale my to wiemy, nie ma co się egzaltować tylko trzeba zrobić i zobaczyć jak to smakuje :)
maboo 2015-01-18 13:32:26.361

"kminek ind." to pewnie o kumin chodzi?
Ludzie błagam nauczcie się, że garam masala to jest mieszanka przypraw (jak każda masala zresztą) i dodawanie jej do curry to jak dodawanie kapusty z grochem do bigosu.
~Marta 2014-06-20 15:43:36.77

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Przyprawa curry własnej roboty (wegańska)
Przyprawa curry (wegańska)
Ras-el-hanout czyli arabska mieszanka przypraw (wegańska)
Garam masala - "gorąca mieszanka" przypraw (wegańska)
Indyjska mieszanka przypraw (masala) prażona na ghee/maśle (lakto-wege)
Tofu własnej produkcji (wegańska)
Pieczarki w sosie własnym (lakto-wege)
Wiśnie w soku własnym (wegańska)
Mieszanka jarzynowa po chińsku (wegańska)
Pieczarki w sosie własnym, na maśle (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas