7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2-3

brokuł (500g);
por;
3 ząbki czosnku;
2 łyżki oliwy z oliwek do smażenia;
2 łyżeczki ziół prowansalskich;
1 płaska łyżka mąki;
1 łyżeczka soli

Przygotowanie:

Odcinamy różyczki brokuła i kroimy je na mniejsze kawałki. Pora kroimy wzdłuż na pół i w poprzek na paski. Drobno siekamy czosnek.

Rozgrzewamy w garnku oliwę, wrzucamy na nią por i czosnek. Zmniejszamy płomień do minimum. Dodajemy zioła prowansalskie i mąkę. Trochę smażymy mieszając, po czym zalewamy wrzątkiem do poziomu pora. Zwiększamy płomień i po zagotowaniu dodajemy różyczki brokuła. Wsypujemy łyżeczkę soli i gotujemy aż brokuł będzie dobry.
Nadesłał(a) moni, dnia: 2014-04-24 13:44:34.846
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Quinoa + brokuł z porem i papryką (wegańska)
Cannelloni (brokuł, papryka, por) (wegańska)
Puree z brokułów (wegańska)
Zapiekanka z kalafiora i/lub brokułów (lakto-wege)
zapiekanka z kalafiora i brokułów (bez ograniczeń)
Sałatka z brokułów i oscypka (bez ograniczeń)
Sałatka z brokułów z winegretem (wegańska)
Gorący talerz brokułów (wegańska)
Zupa krem z brokułów (wegańska)
Delikatny pasztet z brokułów (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas