7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pesto z liści rzodkiewki

Jeżeli mamy sprawdzony warzywniak, albo własny ogródek- warto zatrzymać listki młodej rzodkiewki, aby wyczarować przepyszne pesto.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

liście z młodej rzodkiewki (2-3 pęczki)
garść nasion słonecznika lub pinioli
sok z 1/2 cytryny
oliwa z oliwek lub olej lniany (ok 1/4 szklanki)
sól
opcjonalnie w wersji nabiałowej: garść startego twardego sera- np. parmezan, kaszkawał

Przygotowanie:

Słonecznika lub piniole uprażyć na suchej patelni.

Listki opłukać w zimnej wodzie, osuszyć, a następnie umieścić w blenderze z resztą składników i zmiksować. W zależności od upodobań można zmiksować na gładko lub "gruboziarniście".

Wskazówki i uwagi:

Dobrze się komponuje z makaronem, z tofu, z twarogiem, i jako smarowidło do pieczywa. Na zdjęci pesto jest wymieszane z pokruszonym białym serem.
Nadesłał(a) mandragora11235, dnia: 2014-04-15 10:05:36.571
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zielony chłodnik z liści rzodkiewek (wegańska)
Surówka z rzodkiewek, pora i grejpfruta, z sosem pesto (wegańska)
Pesto (wegańska)
Sos pesto (lakto-wege)
Pesto z cukinii (bez ograniczeń)
Marynowane rzodkiewki (wegańska & RAW)
Spaghetti z tofu i pesto (lakto-wege)
Sos pesto klasyczny (lakto-wege)
Racuchy z czerwonym pesto (bez ograniczeń)
Penne z pesto i soją (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas