7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sałatka z pęczaku z rzodkiewką

Sałatka w stylu tabule, z polskich składników



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 szklanka pęczaku
2 pęczki rzodkiewki + garść pokrojonych listków
1 mały ząbek czosnku
1/2 posiekanego pęczka koperku
sok z 1/2 cytryny lub 2 łyżki żywego octu
1/2 łyżeczki cząbru
sól do smaku
2-3 łyżki oleju lnianego lub oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Kaszę ugotować na sypko i przestudzić. Rzodkiewkę pokroić w słupki, listki w paseczki. Wymieszać składniki w misce, polać olejem/ oliwą. Zostawić na minimum 1 godzinę w lodówce do przegryzienia.

Wskazówki i uwagi:

W wersji lakto-wege można dodać pokruszony biały ser.
Nadesłał(a) mandragora11235, dnia: 2014-04-15 10:07:24.351
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka z pęczaku z marchewką (wegańska)
Sałatka z pęczaku z papryką, kukurydzą i winegretem (wegańska)
Zadaj bobu (sałatka z pęczakiem, czosnkiem i zieleniną) (wegańska)
Słodka sałatka z pęczaku z bakaliami i miodem (wegańska)
Sałatka ziemniaczana z surowym kalafiorem i rzodkiewkami (lakto-wege)
Wiosenna sałatka z rzodkiewkami, selerem naciowym i fenkułem (lakto-wege)
Ostra wiosenna sałatka z rzodkiewką, mozarellą i wasabi (bez ograniczeń)
Ryżowa sałatka z fasolą, kukurydzą, papryką i rzodkiewkami (wegańska)
Sałatka a'la grecka z rzodkiewkami i fetą (wegańska)
Sałatka wiosenna z jajkami i rzodkiewką w sosie majonezowo-smietanowym (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas