7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Soczewica z kalarepką i innymi warzywami



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 3

1/2 szklanki zielonej soczewicy;
1 kalarepka;
1/2 korzenia pietruszki;
2 marchewki;
1 mniejsza albo 1/2 dużej czerwonej papryki;

3 łyżki oliwy z oliwek do smażenia;
1/2 łyżeczki estragonu;
ziarenko ziela angielskiego;
1 łyżeczka kuminu;
1,5 szklanki wody;
1 łyżeczka soli;

Przygotowanie:

Kalarepkę, pietruszkę i marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Paprykę kroimy w kostkę.

Rozgrzewamy oliwę w garnku. Wrzucamy na nią soczewicę i trochę ją smażymy mieszając. Dodajemy estragon, ziele angielskie i roztarty kumin. Chwilę smażymy i wlewamy wodę. Po zagotowaniu dodajemy wszystkie warzywa i sól. Gotujemy pod przykryciem na trochę zmniejszonym płomieniu aż soczewica będzie ugotowana i wyparuje woda.

Wskazówki i uwagi:

Podajemy z makaronem, kaszą itp. Można też jeść bez dodatków.
Nadesłał(a) moni, dnia: 2014-06-20 22:09:52.206
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Gołąbki z soczewicą i warzywami (lakto-wege)
Soczewica duszona z warzywami (wegańska)
Soczewica z warzywami (włoszczyzną) (wegańska)
Sos "Chateau" do ziemniaków, szparagów i innych warzyw (wegańska)
Amarantus pieczony z marchewką, porem i innymi warzywami (lakto-wege)
Szybki kuskus z papryką, pieczarkami i innymi warzywami (wegańska)
Sos holenderski do szparagów i innych warzyw (bez ograniczeń)
Gulasz z fasolki szparagowej i innych warzyw (wegańska)
Tosty z czosnkową oliwą, pomnidorami i innymi warzywami (wegańska)
Quinoa ze smażoną marchewką, papryką i innymi warzywami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas