7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

,,Masło" pomidorowe

Może służyć jako smarowidło, dodatek do innych potraw albo zgodnie z Waszą twórczą inwencją

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

3 łyżkni orzechów nerkowca
3 łyżki pestek słonecznika
2 łyżki pestek dyni
5 pomidorów suszonych
olej z pomidorów
oregano
ostra papryka

Przygotowanie:

Na patelnię wrzucamy słonecznik i dynię, po chwili nerkowce i prażymy. Jak pestki ostygną - mielimy je z blenderze, gdy będą zmielone na sypko - dolewamy oliwę i wrzucamy pomidory oraz przyprawy i mielimy na gładko.
Nadesłał(a) polciaaa, dnia: 2014-05-02 21:19:44.984
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Nowości:

Kotlety z zielonej soczewicy (wegańska)
Makaron z dynią i pieczarkami (lakto-wege)
Ostra soczewica na pomidorach (wegańska)
Indyjski miszmasz z batatem (wegańska)
Biszkopciki jaglane (bezglutenowe) (wegańska)
Qatayef - drożdżowe placuszki z Egiptu (lakto-wege)
Ciasto orkiszowo-owsiane z owocami (wegańska)
Hawajska surówka (wegańska)
Grofu, czyli tofu z grochu (wegańska)
Białe papryki z nadzieniem soczewicowo ryżowym w sosie pomidorowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas