7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Surówka z kalafiora z sosem koperkowym i pestkami

Szybka i smaczna.



Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: 3

1 kalafior
garść pestek dyni
kilka grubo posiekanych orzechów włoskich

sos koperkowy:
1 łyżeczka surowej musztardy z przepisu na puszce
ok. 8 łyżek oliwy z oliwek
sól
pieprz
pęczek koperku

Przygotowanie:

Robimy sos: musztardę rozrabiamy z oliwą, doprawiamy solą i pieprzem, wsypujemy drobno posiekany koperek i odstawiamy do przegryzienia. Jeśli sosu jest za mało, dodać oliwy.

Kalafiora dokładnie umyć i podzielić na różyczki, wsypać do głębokiej miski, zalać sosem, wymieszać dokładnie (najlepiej ręką, wcierając sos w różyczki), dodać pestki i orzechy, zamieszać i odstawić na godzinę do lodówki.
Nadesłał(a) Ireth, dnia: 2014-06-20 14:08:36.297
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa z kalafiora romanesco z pestkami (wegańska)
Surówka z kalafiora i pomidorów (wegańska)
Fasolka szparagowa w sosie śmietanowo-koperkowym (lakto-wege)
Kapusta (biała lub kiszona) w sosie śmietankowo-koperkowym (wegańska)
Kalafior w sosie koperkowym lub koperkowo-czosnkowym (wegańska)
Sałatka z białych szparagów z sosem śmietanowo-koperkowym (lakto-wege)
Surówka z kalafiora z ananasem i orzechami (lakto-wege)
Surówka z kalafiora i papryki z oliwkami (wegańska)
Sos śmietanowo-czosnkowy do kalafiora (lakto-wege)
Letnia surówka z kalafiora i pomidorów ze śmietaną lub jogurtem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas