7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Lekka zupa z kalarepki z warzywami i soczewicą

Łagodna w smaku i pożywna.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 6

1 duża kalarepka (ponad 0,5 kg) lub 2-3 mniejsze;
7-8 marchewek;
1/2 pora;
1 korzeń pietruszki;
1/4 korzenia selera;
1 mała cebula;
1/2 szklanki zielonej soczewicy;
1 łyżeczka soli

Przygotowanie:

Kalarepkę kroimy w słupki, marchew w talarki. Pora wzdłuż na pół i w poprzeczne paski. Pozostałe warzywa w kostkę. Wrzucamy wszystko do garnka. Zalewamy wodą do poziomu warzyw i stawiamy na ogniu. Po zagotowaniu dodajemy soczewicę i sól. Gotujemy aż soczewica i warzywa będą ugotowane.
Nadesłał(a) moni, dnia: 2014-06-20 08:56:37.715
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa z kalarepki z ziemniakami i bazylią (lakto-wege)
Gołąbki z soczewicą i warzywami (lakto-wege)
Soczewica duszona z warzywami (wegańska)
Soczewica z warzywami (włoszczyzną) (wegańska)
Wiosenna zupa z kapusty, marchewki i kalarepki z ziemniakami (lakto-wege)
Oberiba - tradycyjna śląska zupa z kalarepki i ziemniaków (wegańska)
Lekko pikantna warzywno-kukurydziana zupa-krem (wegańska)
Kasza z imbirem, soczewicą i warzywami (wegańska)
Soczewica z kalarepką i innymi warzywami (wegańska)
Zupa z soczewicą i fasolką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas