7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kenijskie dengu ze szpinakiem

Dengu to tradycyjne kenijskie danie z zielonej soczewicy. Może występować w różnych wersjach i z różnymi dodatkami. Tu ze szpinakiem.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

350 g zielonej soczewicy
225 g zielonej papryki
2 papryczki chilli
2 cebule
2 ząbki czosnku
200 g świeżego szpinaku
250 ml mleka kokosowego

olej arachidowy do smażenia
curry
sól
pieprz

Przygotowanie:

Soczewicę ugotować i odcedzić. Pokrojone w kostkę paprykę, chilli, cebule i czosnek podsmażyć na oleju. Posypać obficie curry. Dodać odcedzoną soczewicę i liście szpinaku. Powoli wlać mleko kokosowe. Całość dusić pod przykryciem, aż wszystkie składniki zmiękną. Dodać sól i pieprz do smaku.
Nadesłał(a) ~Magda B, dnia: 2014-06-22 15:39:31.637
Źródło/autor przepisu: http://afrykanatalerzu.blogspot.com/2014/06/kenijskie-dengu-ze-szpinakiem.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

rewelka !pyszne rozgrzewajace ,pikantne szybkie w przygotowaniu:)
~weronika 2014-09-24 17:14:18.667

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Chłodnik ze szpinaku (lakto-wege)
Cannelloni ze szpinakiem (lakto-wege)
Frittata ze szpinakiem (bez ograniczeń)
budyń ze szpinaku (bez ograniczeń)
Lasagne ze szpinakiem (bez ograniczeń)
Jajecznica ze szpinakiem (bez ograniczeń)
Krupnik ze szpinakiem (wegańska)
Trójkąciki ze szpinakiem (wegańska)
Falafel ze szpinakiem (lakto-wege)
Makaron ze szpinakiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas