7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Serniczki orzechowe

Serniczki z tofu z orzechami i bananami.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 10

opakowanie tofu naturalnego (180 g)
120 ml mleka roślinnego
łyżeczka agaru
1/4 szklanki cukru
cukier waniliowy
ciasteczka (ja użyłam owsianych orzechowych) - około 100 g
masło orzechowe
duży banan
wiórki kokosowe

Przygotowanie:

Ciasteczka rozkruszyć i dodać 1-2 łyżki masła orzechowego.
Masę ugnieść i wyłożyć na spód silikonowych papilotek.
Tofu rozdrobnić i zalać mlekiem wymieszanym z agarem, dodać cukier i zagotować.

Masę przelać do papilotek.

Rozgnieść banana i dodać łyżkę wiórków kokosowych, wyłożyć na górę serniczków. Włożyć do lodówki na parę godzin i gotowe :)

Wskazówki i uwagi:

Serniczki są pyszne, mają orzechowy smak, który idealnie pasuje do banana. Banan zmienił kolor i jest to czynnością naturalną. Jeśli chcecie tego uniknąć to dodajcie soku z cytryny albo weźcie inne owoce.
Nadesłał(a) weganskababeczk, dnia: 2014-07-13 20:16:24.143
Źródło/autor przepisu: http://weganskababeczka.blogspot.com/2014/06/orzechowe-serniczki-z-bananami.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

RAW Sernik orzechowy (wegańska & RAW)
Sernik na zimno (lakto-wege)
Wigilijny sernik (lakto-wege)
Sernik z morelami (bez ograniczeń)
Sernik z brzoskwiniami (bez ograniczeń)
Sernik Pani Sabiny (bez ograniczeń)
Sernik murzynkowy (bez ograniczeń)
Sernik z brzoskwinią (bez ograniczeń)
Serniki rosyjskie (bez ograniczeń)
Sernik po węgiersku (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas